COSMETISCHE BEHANDELINGEN

Pedicure:
● knippen/reinigen/polijsten van nagels en nagelomgeving
● eelt verwijderen
● behandelen van ingroeiende teennagels, likdoorns, kloven

Pedicure de luxe:
deze behandeling bestaat uit een pedicurebehandeling zoals hierboven beschreven aangevuld met een heerlijke scrubbehandeling, voetenbad, voetmassage en tot slot het lakken van de nagels.

MEDISCHE BEHANDELINGEN

Behandeling diabetische voet:
goede voetverzorging bij diabetes is erg belangrijk omdat de voeten kwetsbaar kunnen zijn door een verminderde doorbloeding in de voet en/of verminderd of geen gevoel in de voet door zenuwbeschadiging. Ook kunnen de voeten van stand veranderen. Ook is het belangrijk om thuis uw voeten goed in de gaten te houden en om goed schoeisel te dragen. (zie adviesformulier)

Behandeling reumavoet:
ook bij reuma is een goede en vooral voorzichtige behandeling gewenst. Voeten kunnen gevoelig/ pijnlijk zijn door ontstekingen, slijtage(arthrose) en/of standsveranderingen. Dragen van goed schoeisel is ook hier een must. (zie adviesformulier)

Behandeling oudere voet:
ook bij deze voet is een goede verzorging belangrijk. Bij ouderen wordt de voet vaak beniger door afname van het vetpolster, de beweeglijkheid van de voeten neemt af. De huid wordt dunner en infectiegevoeliger. Goede schoenen zijn ook hier belangrijk. (zie adviesformulier)

Screening:
door middel van anamnese, diverse testjes en het maken van blauwdrukken van uw voeten kan worden aangetoond hoe het met uw voeten is gesteld. Dit kan noodzakelijk zijn voor zowel gezonde als risicovoeten.

Nagelregulatie:
behandeling bij ingroeiende teennagels. Hierbij wordt een nagelbeugel geplaatst op de nagel, de nagelbolling wordt verminderd tijdens de groei en pijnklachten verdwijnen. Diverse beugels zijn mogelijk afhankelijk van de nagel. (zie adviesformulier bij nagelbeugel)

Nagelreparatie:
behandeling om bepaalde problemen op te lossen (zie adviesformulier bij nagelreparatie)
● gescheurde nagel
● stuk ontbrekende nagel
● corrigeren van een afwijkende groei

Orthese:
siliconen hulpstukje om b.v. pijnlijke drukplekken te ontlasten. (zie adviesformulier bij orthese)

Antidruktechniek:
ontlasten van pijnlijke plekken (wondjes, likdoorns) d.m.v. vilt en andere beschermende materialen. (zie adviesformulier bij drukregulering)

 

Adviesformulieren betreffende de medische behandelingen te downloaden via deze website!